пʼятниця, 14 червня 2024 р.

Навчаємо та надихаємо

 13 червня подвір'я відділу освіти було наповнене атмосферою релаксу та енергією, спрямованою на відновлення власного ресурсу. Саме так проходила підсумкова зустріч учителів початкових класів у рамках Програми тренінгу "Нова українська школа: відповідаємо на виклики".



Впродовж курсу, який розпочався у березні педагоги вдосконалювали вміння проводити, аналізувати та узагальнювати результати формувального оцінювання навчальних досягнень учнів початкової школи; ознайомилися із діяльнісними, зокрема ігровими методами навчання, їхніми перевагами та сутністю; практикували цифрові технології та технології дистанційного навчання; розглянули специфіку трирівневої моделі підтримки учнів в інклюзивному класі.

Всі учасники, які успішно пройшли навчання за Програмою отримали сертифікати від Полтавської академії неперервної освіти ім. М.В. Остроградського.

Продовженням зустрічі став тренінг "Перезавантаження. Ресурсна я", який провели з освітянами фахівці Решетилівського інклюзивно-ресурсного центру. Під звуки природи та в супроводі медитативної музики учасники виконували вправу на знайомство, відчули на собі силу медитації очищення, практикували дихальні вправи, займалися арт-терапією.




Вправа саморегуляції тіла "Африканські танці" та метафоричні картки були спрямовані на тілесне розвантаження та пошук відповідей на питання за допомогою зображеного. Кожен учасник дозволив собі розслабитися, сконцентруватися на власних відчуттях і емоціях, таким чином відкривши свої ресурсні потоки. А запашна лаванда додала ароматної легкості та стала приємною родзинкою проведеного заходу. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Професійні спільноти: єднання заради успіху!

  14 червня  відбулася підсумкова зустріч координаторів професійних спільнот організована Центром професійного розвитку педагогічних працівн...