пʼятниця, 13 жовтня 2023 р.

Стартували тренінги в рамках курсу "Освітній центр медіаграмотності"

    Стрімкий розвиток у сучасному світі інформаційно-комунікаційних технологій та системи мас-медіа нагально потребує цілеспрямованої підготовки особистості до вмілого і безпечного користування ними. Завдання сучасного педагога - розвивати критичне мислення дитини, вміння аналізувати і вибирати важливу інформацію, структурувати, узагальнювати, осмислено формувати медіакультуру школярів. Для цього освітяни мають працювати над формуванням власної медіакомпетентності та медіаграмотності. 



    Так, 11-12 жовтня на базі відділу освіти Центром професійного розвитку педагогічних працівників було проведено тренінгове заняття "Освітній центр медіаграмотності" для педагогів закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Решетилівської громади. 

    Учасники під час зустрічі виконували практичні вправи задля покращення навичок розпізнавання інформації та пропаганди, дізналися, які джерела медіа є найбільш надійними та як захистити свій медіапростір від великої кількості інформаційних потоків. Безпека у медійному світі зараз є дуже важливою, а тому необхідно постійно розвивати критичне мислення, раціонально використовувати свій час в мережі Інтернет та дбати про власну інформаційну гігієну. 




    Курс "Освітній центр медіаграмотності" передбачає ще два тренінгових заняття, протягом яких освітяни розглянуть тему фейків та маніпуляцій, мову ворожнечі. Основна мета активностей - не лише новий досвід та знання, а й поширення їх у своїх закладах. Ті учасники, які успішно завершать увесь курс зможуть отримати сертифікати. 







Джерело: https://resh-osvita.gov.ua/news/1697121360/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Професійні спільноти: єднання заради успіху!

  14 червня  відбулася підсумкова зустріч координаторів професійних спільнот організована Центром професійного розвитку педагогічних працівн...