четвер, 25 травня 2023 р.

Зміцнюючи основи Нової української школи

25 травня 2023 року відбувся семінар для заступників директорів ЗЗСО громади "НУШ: досвід та перспективи", що організований  Відділом освіти та Центром професійного розвитку педагогічних працівників. Основною  метою заходу стало обговорення та обмін досвідом щодо впровадження Нової української школи у 5-х класах та підготовка та перспективи роботи у наступному навчальному році.


На початку семінару Алла Костогриз, начальник відділу освіти, озвучила нагальні робочі питання і наголосила на важливості цього заходу та спільної роботи з метою покращення якості освіти в наших закладах. 

            Потім учасники перейшли до захопливої вправи-асоціації  "З яким транспортним засобом ви асоціюєте себе у  НУШ?". Ця активність сприяла залученню учасників до творчого мислення та висловленню їх асоціацій з новою освітньою моделлю. Вона стала поштовхом для поглибленого обговорення питань, пов'язаних з темою.




Далі освітяни  працювали у групах над різними аспектами впровадження НУШ: освітнє середовище, педагогіка партнерства, традиції та оцінювання. Кожна група мала завдання визначити сильні сторони, виклики та можливості  при подальшій діяльності відповідного напряму та представити свої результати.







Окрім цього, проведено аналіз результатів опитування педагогів ЗЗСО щодо вищезгаданих напрямів. Цей аналіз дозволив виявити проблемні аспекти та обговорити шляхи їх подолання. 

По завершенню учасники семінару узагальнили озвучені питання, ідеї та напрацювання і висловили сподівання щодо подальшої співпраці. Проведена зустріч  вкотре довела, що спільні зусилля та обмін досвідом допоможуть досягти якісного покращення освітнього процесу в нашій громаді.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Професійні спільноти: єднання заради успіху!

  14 червня  відбулася підсумкова зустріч координаторів професійних спільнот організована Центром професійного розвитку педагогічних працівн...