вівторок, 16 травня 2023 р.

Пошук нових горизонтів: професійна зустріч учителів географії

        У вівторок, 16 травня 2023 року відбулася зустріч професійної спільноти учителів географії закладів освіти, ініційована Центром професійного розвитку педагогічних працівників.


Основною метою зібрання став обмін досвідом по роботі з топографічними картами. Ознайомив присутніх з особливостями даної теми Павло Олегович Мосієнко, керівник Центру туризму, краєзнавства, екскурсій учнівської молоді. Педагог має великий практичний досвід, готуючи вихованців до змагань зі спортивного орієнтування, тому саме його знання та поради стали для освітян цінними та корисними.



Після розгляду базових понять та прикладів на картах, учителі мали змогу актуалізувати знання та набути нових умінь, розв’язуючи конкретні топографічні задачі на визначення прямокутних, географічних координат, абсолютних та відносних висот, азимуту, стрімкості схилу тощо.


Корисною, приємною та цікавою стала наступна частина - практична, де кожен зміг з картою та компасом відпрацювати базові навички орієнтування на відкритій місцевості.


Зустріч професійної спільноти учителів географії, стала одним зі стимулів для їх  подальшого професійного зростання, а отримані знання є  важливими при вивченні даної теми на уроках зі здобувачами освіти.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Розвиток м'яких навичок: знайомство з СЕЕН

15 травня 2024 року у тренінговій залі Відділу освіти відбувся тренінг для учителів основ здоров'я "Розвиток м'яких навичок: зн...