четвер, 30 березня 2023 р.

Освітяни громади пройшли квест з основ інфомедійної грамотності

 Минулої середи, 22 березня, Центром професійного розвитку педагогічних працівників було ініційовано проведення освітнього квесту «Сучасні навички інфомедійної грамотності». В асинхронному режимі протягом тижня педагоги закладів загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти громади (загалом близько 30 осіб) навчалися і підвищували рівень своєї інформаційно-цифрової компетентності. 



Освітяни під час квесту виконували короткі тематичні вправи, зробили діагностику «робочого стану», пройшовши онлайнову анкету «Шкала загальної прокрастинації К. Лей» (адаптація Т. Юдєєвої), що дозволяє визначати рівень вираженості прокрастинації у повсякденному житті;  ознайомилися із  національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр»; на дошці Padlet візуалізували поняття «інфомедійна грамотність» на етапі «Хвилинка антистресу».

Загалом педагогам була надана можливість краще зрозуміти інформаційне середовище, навчитися критично мислити та аналізувати отриману інформацію, ефективно використовувати інфоресурси, об'єктивно оцінювати їх правдивість та використовувати набуті в ході квесту навички у щоденній діяльності.

Фінальним етапом для кожного учасника стала анкета, розроблена на основі опрацьованого під час квесту матеріалу (питання для перевірки навичок інфомедійної грамотності, фактчекінгу, захисту від впливів тощо). Педагогічні працівники, які успішно пройшли підсумковий тест (не менше 80 % правильних відповідей) зможуть завантажити сертифікат про підвищення кваліфікації на головній сторінці квесту. 

Джерело: https://resh-osvita.gov.ua/news/1680090005/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Нарада з директорами ЗДО: впевнений початок навчального року у дошкіллі

  Дошкільна освіта є важливим етапом становлення кожної дитини. Вона готує до школи, формує особистість, розвиває соціальні навички та творч...