вівторок, 7 травня 2024 р.

Вихователі ЗДО громади пройшли тренінг з підтримки ментального здоров'я

 Відновлення себе - як це? Насправді відповідь на питання можна знайти у простих речах. Це вміння концентрувати увагу поза роботою, цікаве спілкування, візуалізація навколишнього світу, здатність ловити мить, проживати життя в моменті, подорожувати, помічати приємні дрібниці, берегти своє психічне здоров'я.

Як не піддатися вигоранню та знайти свій орієнтир самодопомоги говорили у дружній атмосфері під час тренінгу "Розвиток навичок самозарадності: психосоціальна підтримка в умовах кризи", який проводила для вихователів закладів дошкільної освіти практичний психолог ОЗ "Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника" Юлія Полонська.



Під час заходу тренерка детально ознайомила учасників із поняттями емоційного та професійного вигорання, та надала поради, як цьому запобігти на ранніх етапах. Існує ряд попереджувальних ознак, за якими людина здатна сама зрозуміти, що їй потрібна допомога, адже це зміни в емоційному стані, на роботі, в думках, поведінці, відносинах, тощо. Також разом із присутніми було обговорено різницю між таким явищем як втома та, власне, саме вигорання. 




Для кращого опанування матеріалу освітяни працювали в групах - шукали нові ідеї підтримки себе, а також виконували вправу на розуміння власних потреб та попередження вигорання. 

Наостанок кожен із присутніх отримав мотивацію до власних змін, а також новий заряд позитивної енергії, щоб рухатися далі та вдосконалювати навички підтримки власного ментального здоров'я та піклування про себе. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Професійні спільноти: єднання заради успіху!

  14 червня  відбулася підсумкова зустріч координаторів професійних спільнот організована Центром професійного розвитку педагогічних працівн...