понеділок, 8 квітня 2024 р.

Тренінг з психологічної стійкості для асистентів учителів закладів освіти громади

 8 квітня 2024 року для асистентів учителів ЗЗСО Решетилівської громади в рамках проєкту "Зупинка: Я" проведено тренінг на тему: "Психологічна стійкість. Турбота про ментальне здоров'я". Проєкт впроваджує громадська організація "Центр психологічної допомоги "Конфіденс" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).



Під час тренінгу асистенти вчителів активно обговорювали тему професійного вигорання педагогів, адже вони щодня стикаються з високою емоційною напругою, та отримали знання про причини і симптоми вигорання. Не менш важливим стало навчання методів самодіагностики вигорання та розроблення індивідуального плану з його подолання. Також освітяни випробували на собі практичні вправи: "Самодіагностика вигорання на роботі", "Світлофор особистісного стану", "Тіло як сад" та інші, які своєю чергою допомогли учасникам краще зрозуміти свій емоційний стан та знайти ресурси для його покращення.

Індивідуальні плани, розроблені наприкінці тренінгу, допоможуть асистентам учителів впровадити отримані знання та навички у власне життя, запобігати вигоранню, краще справлятися з емоційними навантаженнями та підвищити якість своєї роботи з дітьми.


Джерело: https://resh-osvita.gov.ua/news/1712585026/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тренінг з психологічної стійкості для асистентів учителів закладів освіти громади

  8 квітня 2024 року   для асистентів учителів ЗЗСО Решетилівської громади в рамках проєкту   "Зупинка: Я"  проведено  тренінг на ...