середа, 19 квітня 2023 р.

Навчально-психологічний онлайн-тренінг для освітян «Емоційна підтримка та емоційний розвиток вчителя»

  13 квітня, Центром професійного розвитку педагогічних працівників було проведено навчально-психологічний онлайн-тренінг для освітян за програмою «Безпечний простір» – «Емоційна підтримка та емоційний розвиток вчителя».

 


Директор ЦПРПП, психолог Вікторія Пащенко провела з присутніми знайомство в рамках тренінгу та розповіла про важливість відновлювального ресурсу для педагогів під час війни. Підтримка в професійному колі виступає як додаткове джерело позитивної енергії, яке перешкоджає емоційному виснаженню. Це також варто враховувати при роботі з дітьми різного віку.

 За допомогою цифрової інтерактивної дошки Jamboard учасники тренінгу в групах обговорили вікові особливості та ознаки дітей молодшого шкільного та підліткового віку (10-13 років та 13-17). Окрім того, вчителі виконували індивідуальні вправи «Коло стурбованості» (явище вторинної травматизації) та «Інструкція по використанню мене в роботі»; отримали поради як створити безпечне та комфортне емоційне середовище в школі; контролювати власні емоції та працювати над індивідуальною стійкістю.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Нарада з директорами ЗДО: впевнений початок навчального року у дошкіллі

  Дошкільна освіта є важливим етапом становлення кожної дитини. Вона готує до школи, формує особистість, розвиває соціальні навички та творч...