понеділок, 15 січня 2024 р.

Фахова співдія освітян громади

            Другий тиждень нового року став   для педагогів закладів освіти продуктивним та корисним. 



У вівторок, 9 січня, учителі природничо-математичної освітньої галузі зібралися на онлайнову зустріч для обговорення особливостей впровадження Державного стандарту базової середньої освіти на уроках фізики, хімії та біології  у наступному навчальному році. Колеги з ОЗ “Решетилівський ліцей імені І.Л.Олійника”, що пілотують модельні навчальні програми у 7-х класах, поділилися досвідом, звернули увагу на успішні методики та практики, водночас акцентуючи на можливих складнощах під час роботи із здобувачами освіти.  За результатами діалогу було виокремлено основні напрямки, ресурси, поради та рекомендації, що допоможуть спланувати свою діяльність у 2024-25 н.р.






11 січня відбулася зустріч психологів та соціальних педагогів закладів освіти. На ній обговорили профілактику суїцидальної поведінки у дітей та шляхи наповнення власного ресурсу. Практичні вправи, які були запропоновані тренерами, передбачали формування стресостійкості, пошуку шляхів для емоційної стабільності та рівноваги. За цими напрямками  працювали з педагогами Вікторія Пащенко, директор ЦПРПП  та Юлія Полонська, практичний психолог ОЗ "Решетилівський ліцей ім. І.Л. Олійника". Олена Мовчан, психолог із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Решетилівської міської ради поділилася досвідом роботи з батьками дітей, які потребують особливої уваги, порадила колегам пройти онлайн-курс  “Профілактика деструктивної поведінки підлітків” (варто зазначити - цей курс може бути корисним для освітян, які опікуються питанням безпеки дітей).





Завершився тиждень тренінгом для педагогічного колективу ОЗ “Решетилівський ліцей імені І.Л.Олійника” “Діяльнісний підхід у НУШ в реаліях сьогодення”. Практичні вправи, які виконували учасники, були спрямовані на усвідомлення та розуміння основ реалізації діяльнісного підходу на уроках різних освітніх галузей.









Активний початок нового календарного року дав освітянам громади нові ідеї, думки, напрямки щодо вдосконалення фахової майстерності.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Нарада з директорами ЗДО: впевнений початок навчального року у дошкіллі

  Дошкільна освіта є важливим етапом становлення кожної дитини. Вона готує до школи, формує особистість, розвиває соціальні навички та творч...