вівторок, 12 грудня 2023 р.

Підвищення рівня цифрової компетентності - ознака сучасного педагога

            Протягом листопада-грудня цього року Центром професійного розвитку педагогічних працівників було організовано цикл освітніх онлайнових зустрічей по обміну досвідом для педагогів закладів загальної середньої освіти “Учитель учителю”, що тривав у листопаді, та логічним продовженням стали тренінги для вихователів закладів дошкільної освіти “Школа цифрової грамотності педагогів ЗДО”



Метою організації активностей є здійснення обміну досвідом та удосконалення професійних компетентностей освітян  закладів  загальної середньої, дошкільної  освіти щодо використання цифрових засобів організації роботи в умовах дистанційного/змішаного навчання, розвиток здатності до вільного користування засобами сучасних інформаційних і комунікаційних технологій.



Онлайнові майстерки проводилися відповідно до затверджених програм та передбачали теоретичну і практичну частину. Зареєстровані учасники мали змогу переглянути тренінги онлайн як наживо, так і працювати в  асинхронному режимі, таким чином ефективно плануючи свій час. Цінним стало те, що самі педагоги ділилися досвідом зі своїми колегами могли порекомендувати кращі застосунки для організації діяльності та відповісти на запитання однодумців, які виникали в процесі роботи.




За результатами зустрічей  54 педагоги закладів загальної середньої та 24 вихователі дошкільних закладів отримали сертифікати, що можуть бути визнані педагогічною радою як документ про підвищення кваліфікації.

Варто зазначити, що проведення подібних тренінгів вже стало традиційним. Щороку чимало освітян мають можливість бути учасниками цікавого майданчика по обміну досвідом, дізнаватися про “родзинки” колег, опановувати нові цифрові інструменти на шляху до професійного зростання.


Немає коментарів:

Дописати коментар