четвер, 6 квітня 2023 р.

Нестандартно, радісно та творчо

        Мистецтво завжди було не тільки формою самовираження, але й засобом розвитку особистості. Тому, навчитися мистецтва, здатні усі. Але, щоб мати успіхи в малюванні, необхідні знання про матеріали та інструменти, якими користуються майстри.



     Так, педагогічний майстер-клас від Марини Грицай був  цінним подарунком для учителів образотворчого мистецтва закладів освіти.

        Учасники отримали можливість ознайомитися з великою кількістю художніх інструментів, що використовуються в малюванні. Майстер-клас став відмінним поєднанням теорії та практики, під час якого художниця детально розповіла про кожен з матеріалів та продемонструвала, як їх використовувати в роботі.

Марина  розповіла усі тонкощі художньої науки, як правильно вибирати папір для різних технік малювання. Наприклад, для акварелі необхідно використовувати папір з високою поглинною здатністю, щоб фарби розподілялися рівномірно, а для малюнка олівцем - папір з гладкою поверхнею.Важливість вибору матеріалів полягає не тільки у тому, що вони дозволяють створювати певні ефекти, але й у тому, що вони можуть впливати на техніку та стиль малювання. Акварельні, масляні фарби, батик, вугілля, сангіна, графіт, олівці, воскова пастель дозволяють  створювати роботи будь - якого стилю і передавати неймовірні художні  ефекти.



Одним з найцікавіших етапів майстер-класу було малювання аквареллю. Учасники мали можливість ознайомитися з новою технікою  та попрактикуватися у малюванні по мокрому папері. Педагоги  мали можливість, використовуючи акварельні фарби  робити переходи кольорів на папері, використовувати лайнер  для промальовування  контурів та  підкреслення  основних елементів малюнка, наприклад, меж об'ємних предметів або ліній перспективи.



        Отже, зустріч пройшла щиро, відкрито і сердечно. А як могло бути інакше, коли кожен  подарував часточку себе!







Немає коментарів:

Дописати коментар