четвер, 9 березня 2023 р.

Практична зустріч “Мовленнєва компетентність вихователів дошкільних закладів”

        Сьогодні відбулася професійна зустріч вихователів дошкільних закладів в рамках практичного тренінгу, організованого Центром професійного розвитку педагогічних працівників. Темою зустрічі було "Мовлення педагога – вплив на мовленнєвий розвиток особистості дошкільника".


Перед початком практичної  діяльності, до присутніх звернулася Алла Костогриз, начальник відділу освіти. Вона зупинилася на можливих освітніх втратах та шляхах їх компенсації в закладах дошкільної освіти.




Перша частина зустрічі була присвячена обговоренню професійного стандарту вихователя ЗДО та проведенню самодіагностики професійних компетентностей. Друга частина була спрямована на аналіз комунікативно-мовленнєвої сфери вихователів та методів розвитку цієї компетенції у дошкільників. 







Марина Манько, вихователь Покровського ЗДО "Барвінок", поділилася з колегами цікавими фактами про мову та вимогами до професійного мовлення педагога, а також провела  вправи “Камені спотикання в українському правописі”. 

Під час зустрічі, вихователі дошкільних закладів мали можливість поглибити свої знання про професійні стандарти та розвивальне мовленнєве середовище у групах дошкільних закладів освіти громади. 




Немає коментарів:

Дописати коментар