четвер, 22 грудня 2022 р.

Діти НУШ - хто вони?

        21 грудня на базі ОЗ “Решетилівський ліцей імені І.Л.Олійника” Вікторією Пащенко,  директором Центру професійного розвитку педагогічних працівників,  для практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти громади, було проведено тренінг “Діти НУШ - хто вони?”

З метою ознайомлення з основними  передумовами успішності НУШ у 5 - 6 класах, звернули увагу на   вікові особливості дітей 10 - 11 років та  завдання школи для цієї вікової категорії. Також з учасниками відбулося обговорення з власного досвіду основних засад педагогіки партнерства, таких як діалогічність, довіра, повага, доброзичливість, відповідальність. Акцентували увагу, що обов’язковим для педагогів  має бути ненасильницьке спілкування в контексті навчальної діяльності, тобто  розумінням потреб та емоцій дитини.  Під час колективної взаємодії, учасники тренінгу виокремили комунікативні компетентності учителя НУШ: активне слухання, ведення діалогу, надання зворотного зв’язку, спілкування з батьками.


Усі учасники зустрічі отримали інформацію, вміння та досвід, що допоможе  надалі організовувати  ефективну роботу із учасниками освітнього процесу у своїх закладах.




Немає коментарів:

Дописати коментар